19 вересня 2017 року в м. Теребовля, Тернопільської області відбулась презентація успішних прикладів реформування бібліотечної сфери Великої Британії для громад Тернопільської області. 30 учасників з різних громад Тернопільської області та представники обласних бібліотек відвідали захід. Зорина О’Доннелл, експерт з місцевого розвитку Великої Британії представила презентацію “Історії успіху: роль бібліотек у громадському житті Великої Британії”. Астрід Девіс, експерт з бібліотечної реформи Великої Британії розповіла про реформування бібліотечної мережі графства острів Уайт.

Також учасники заходу відвідали Центри культури та дозвілля в с. Лошнів, с.Довге та с. Підгайчики http://centrkid.in.ua/ та ознайомились з досвідом Теребовлянської громади з реформування сфери культури та, зокрема, бібліотечної мережі.

Захід відбувся в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», що впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна» у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «Опора» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні».

Зорина О’Доннелл — експерт з Великої Британії. Має понад 25 років досвіду роботи на керівних посадах у місцевих органах влади, бізнесі та громадському секторі як у Великій Британії так і в Україні. Зорина є експертом з питань місцевого самоврядування, розвитку громадянського суспільства, міжгалузевого партнерства, громадської безпеки та правопорядку та інших.

Астрід Девіс має більш ніж 20 річний досвід роботи в бібліотечній сфері, галузі культури та збереження історичної спадщини, зокрема має досвід реформування бібліотечної мережі графства острів Уайт.

Презентації та додаткові матеріали доступні за посиланням.

Більше фотографій заходу за link

Categories News

1 Comment

Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад / Тернопільська область – Livelibrary · 26.04.2019 at 19:49

[…] Обмін досвідом з експертами з Великобританії з місцевого розвитку та реформування бібліотечної галузі (детальніше) […]

Comments are closed.