Бачення майбутнього бібліотек м. Дніпро обговорили 15 липня 2021 року під час стратегічної зустрічі «Міські бібліотеки Дніпра. Майбутнє». В зустрічі взяли участь до 100 представників: бібліотекарі та громадські організації, влада міста, представники БФ «Бібліотечна країна», Міністерства культури та інформаційної політики України Асоціації міст України, Українського центру культурних досліджень. Фасилітатором заходу стала Тамара Сухенко – співзасновниця Благодійного фонду «Бібліотечна країна». 

 «У сучасному світі бібліотека – це соціальний простір, де основний фокус йде не на книжки, а на людей. І бібліотеки у Дніпрі поступово мають перетворюватися на комунікаційний майданчик, де можна спілкуватися, зустрічатися з однодумцями, робити спільні освітні проєкти і читати», – Тамара Сухенко, співзасновниця Благодійного фонду «Бібліотечна країна». 

 «Із ухваленням змін до Закону «Про бібліотеки і бібліотечну справу» стане менше бар’єрів, наприклад, можна буде відкривати книгарні одразу у бібліотеці, заклади зможуть надавати платні послуги, і бібліотеки не можна буде зачиняти чи припиняти їх діяльність без згоди громад», – Ігор Степурін, голова БФ «Бібліотечна країна».

«У форматі діалогу ми розширятимемо межі стандартної роботи бібліотеки. Щоб приходила молодь, там повинні бути свіжі та актуальні книжки (оновлення бібліотечного фонду), а також створення медіапростору, де ти можеш бути учасником дискусії, побувати на безкоштовному коворкінгу – спільному просторі, де об’єднуються люди з різною зайнятістю, і для молоді (студентства) це дуже важливо. А до всього того можна випити кави та погортати сучасну та цікаву книжку», – позаштатна радниця міністра культури та інформаційної політики, креативна директорка міжнародного книжкового фестивалю «BookSpace» Юлія Лактіонова.

Деталі на сайті Дніпровської міської ради.