Бібліотека відповідає на запит громади!

Після публікації інформації про «Куточки здоров’я» до нас звернулась пані Олена Бухвостова, яка працює завідувачкою Острівщинської сільської бібліотеки Близнюківської громади, Лозіського району, Харківської області. 4 села громади Острівщина, Дуніне, Серафимівка та Валер’янівка не мають амбулаторії і для отримання медичних послуг їздять в центр громади, куди ходить автобус один раз на тиждень.

Це стало приводом створити в бібліотеці куток здоров’я для надання базових послуг: виміряння тиску, сатурації, рівня цукру. Дякуючи благодійникам, які нас підтримують, ми закупили в бібліотеку прилади: тонометр, пульсоксиметр, термометр, глюкометр та комплект україномовних книг на теми здоров’я.

«Хочу щиро подякувати “БФ Бібліотечна країна” і особисто виконавчому директору Люсьєні Шум за підтримку, за те, що відгукнулись на прохання про допомогу, яка була нам вкрай необхідна. Тепер в мешканців сіл Острівщина, Дуніне, Серафимівка, Валер’янівка та ВПО є можливість безкоштовно скористатись новою незвичною для бібліотеки послугою в «куточку здоров’я»: виміряти артеріальний тиск, пульс, рівень цукру в крові, сатурацію, температуру тіла та ознайомитись з сучасними книгами, які допоможуть зберегти найцінніший подарунок природи. Дбаймо про здоров’я через бібліотеку та книги! Передане обладнання планую використовувати для мешканців сіл нашої Острівщинської громади, вони цього варті і дуже потребують. Можливо, когось треба буде відвідати й вдома, наприклад, виміряти артеріальний тиск».