У публічних бібліотеках Ірландії діє загальнонаціональна програма «Здорова Ірландія у вашій бібліотеці»(Healthy Ireland at Your Library), яка зробить бібліотеки джерелом інформації про здоров’я для суспільства. До програми уже долучилися 330 бібліотек по всій Ірландії. Програма пропонує однакові послуги для користувачів кожної публічної бібліотеки:

Книжковий фонд. Повна колекція книг про здоров’я, спорт, харчування та благополуччя. Можна замовити книгу в будь-якій бібліотеці, яка бере участь у програмі, а отримати — у найближчій. Колекція книг про здоров’я та благополуччя налічує понад 100 назв, що охоплюють три теми «Здорова Ірландія» – “Добре їсти, “Добре думати”, “Бути здоровим”. Кожна книга була спеціально оцінена на національному рівні, щоб надати надійну, доступну інформацію для контролю загального здоров’я та добробуту ірландців. У колекції також є книги для дітей та юнацтва.

Інтернет-ресурси. Нові електронні книги, електронні аудіокниги та електронні журнали будуть доступні в кожній бібліотеці та через віддалений доступ. Це допоможе знайти актуальну інформацію в надійних та авторитетних ресурсах.

Медичні інформаційні служби. Навчений персонал надаватиме інформаційну допомогу та спрямовуватиме користувачів із запитами щодо здоров’я та добробуту, що сприятиме обізнаності щодо здоров’я.

Брендинг і просування. Рекламні кампанії будуть як національними, так і локальними. Рекламні матеріали включатимуть банери, візитки, рекламу через вебсайт Libraries Ireland і соціальні мережі.

Програми та події. В бібліотеках проводитимуть бесіди, дискусії та майстер-класи з акцентом на фізичне здоров’я, психічне здоров’я та медичну грамотність, лектори — кваліфіковані фахівці в галузі медицини.

Навчання персоналу. Усі бібліотеки програми пройдуть тренінг для персоналу. Так працівники зможуть повною мірою задовольнити потреби користувачів у медичній інформації та впевнено реагувати на запити відвідувачів та спрямовувати до відповідних медичних ресурсів.

Програма «Здорова Ірландія у вашій бібліотеці» реалізується за підтримки урядової ініціативи «Здорова Ірландія»(Healthy Ireland) — національна стратегія покращення здоров’я та добробуту з акцентом на профілактиці, індивідуальній обізнаності та довгостроковому збереженні здоров’я людей. Кожна публічна бібліотека може долучитися до програми Здорова Ірландія у вашій бібліотеці» абсолютно безкоштовно та отримати підтримку та навчання.

Деталі читайте https://www.librariesireland.ie