2023 рік для України та нашого фонду видався строкатим, наповненим подіями, сумними звістками та успішними історіями. Наша команда розширилася, ми започаткували і продовжуємо реалізовувати десятки проєктів та ініціатив.

 2023 році ми ще більше відкриваємо Україну та українські бібліотеки світу і переконуємося у непохитній солідарності та щирій підтримці наших закордонних друзів-колег. 

Не менш складний 2023 рік вчергове показав, яка наша рідна бібліотечна спільнота незламна та віддана спільній справі. Ми захоплюємося колегами і раді бути частиною бібліотечної родини. 

Ми, як і раніше, продовжуємо поповнювати книжкові фонди бібліотек всієї України, реалізовувати проєкти щодо зміцнення та підтримки бібліотек, які цього потребують. Бібліотеки – середовища генерації людського капіталу та плацдарми для розбудови України вже сьогодні й після перемоги, тому наш проєкт «Бібліотека відновлення» покликаний забезпечити українські бібліотеки найкращими книгами задля відновлення та зростання наших громад, щоб зібрати найкращий світовий досвід та врахувати його під час відбудови.

В часи війни особливо важливо пам’ятати про здоров’я, ми далі працюємо над проєктом «Здорові бібліотеки», піклуючись про фізичне та психічне здоров’я наших громадян. 

Одним з пріорітетів роботи фонду цього року була адвокація бібліотек України як вдома так і за кордоном. Ми переконані, сильну державу не матимеш без сильної культури та освіти, отже без сильних бібліотек. І ми продовжемо працювати в цьому напрямку і надалі. 

2023 рік не є роком перемоги, але цей рік точно зробив нас ще сильнішими і впевненішими. Тільки цілковите єднання, спільна і самовіддана робота можуть принести довгоочікувані результати, таку омріяну перемогу. 

Дякуємо ЗСУ за нашу силу і можливість працювати, планувати, втілювати задумане на благо України. 

Дякуємо ППО, що мали можливість написати цей текст. 

З Новим Роком! 

Команда Благодійного фонду «Бібліотечна країна» 

Categories News