У серпні бібліотека Новодружеської дитячої школи мистецтв (Луганська обл.) отримала 100 книжок сучасної української літератури від провідних вітчизняних видавців та від небайдужих людей в рамках проекту «Жива сучасна бібліотека». Серед отриманих книжок мистецька література, наприклад, «Як розмовляти з дітьми про мистецтво», Барб-Ґалль Франсуаза, Видавництво Старого Лева; книги про життя та творчість видатних митців; книжки про українські традиції та традиційні ремесла; література про приклади героїчної боротьби українського народу за самовизначення і створення власної держави, також про події Революції гідності, наприклад, «Небесна сотня», Олена Трибушна, Ірина Соломко, видавництво «Фоліо», «Євромайдан. Звичайні герої», Наталія Гук, видавництво «Брайт Букс»  та інші.

Розповідає Інна Шевченко, співробітниця школи мистецтв: «У червні наша школа звернулася до ініціативи «Жива сучасна бібліотека» з проханням про допомогу оновити фонд бібліотеки. Нами вже була проведена деяка робота – списана література комуністичної спрямованості часу тоталітарного режиму та поповнено фонд бібліотеки мистецькою літературою, про життя та творчість видатних українських митців. Але відсутність фінансування не дозволяла нам придбати необхідну літературу. Звичайно, самотужки впоратись було складно.

Дуже важливим для нас було отримати літературу на українській мові та патріотичну літературу. Бо у нашій школі проводяться заходи, що популяризують культурні та національно-мистецькі традиції українського народу, заходи патріотичної спрямованості. Дуже хочеться, щоб національно-патріотичне виховання у школі проводилося постійно, дієвим інструментом для цього служить література, книжки написані рідною мовою. Іноді вчасно прочитана книга може змінити життя.»

Категорії: Новини