14-16 листопада 2017 р. бібліотекарі Шумської, Підволочиської та Теребовлянської громад отримали нові знання на тренінгу «Ефективна комунікації з користувачами бібліотек». Метою тренінгу було підвищення рівня клієнт-орієнтованості співробітників бібліотек та підвищення їх комунікаційних навичок. Навчання провела бізнес-тренерка – пані Олена Ковальчук – організаційний психолог, професіонал з більш ніж 15-ти річним досвідом в галузі навчання сучасними навичкам.

В ході тренінгу учасники сформували суспільні «портрети відвідувачів» бібліотеки, їх цілі, потреби, можливі запити і потенційно-конфліктні ситуації; отримали інформацію про правила ведення діалогу, етапи діалогу, його можливі формати, правила активного слухання, техніки аргументації; тренували вміння вести професійний клієнт-орієнтований діалог з відвідувачами; ознайомилися з можливостями ефективного вирішення робочих конфліктів за допомогою аргументації, а також з техніками саморегуляції для запобігання емоційному вигоранню.

Матеріали тренінгу за посиланнями:  

Презентація “Ефективна комунікація з користувачами бібліотек” 

Впровадження змін: пам’ятка майбутньому лідеру 

Діагностика схильності особистості до конфліктної поведінки. Методика К.Томаса

Захід відбувся в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», що впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна» у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «Опора» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту Підтримка реформи децентралізації в Україні.

Категорії: Новини

1 коментар

Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад / Тернопільська область – Livelibrary · 26.04.2019 о 19:51

[…] Навчання для бібліотекарів із актуальних тем (матеріали тренінгів «Сучасні тенденції в розвитку бібліотек», «Написання проектів та фандрейзинг», «Ефективна комунікація з користувачами бібліотек») […]

Коментарі закрито.