Чи може бути бібліотека – лідером екологічної освіти? Так!

Благодійний фонд «Бібліотечна країна» створює освітній простір «Зелена бібліотека» в Шумській публічній бібліотеці в Тернопільській області. Новий простір у бібліотеці буде поєднувати оновлений демонстраційний майданчик та освітню програму з охорони довкілля для дітей та їх батьків.

Проєкт в першу чергу налаштований на освіту молодого покоління щодо ідей та цілей сталого розвитку!

Новий простір буде облаштований в Публічній бібліотеці м. Шумськ, Тернопільська область та включатиме: креативний екодизайн (природні кольори, натуральні матеріали), елементи декору з переробних матеріалів, нові книги на екологічну тематику та навколишній світ, освітню програму (лекції та майстер класи з екологічної тематики, сортування сміття та переробки, збереження біорізноманіття тощо).

Публічна бібліотека Шумська є центром розвитку Шумської громади, проводить регулярні заходи для дітей та дорослих та є сучасним центром інформації, комунікації та дозвілля.

Для реалізації проєкту ми збираємо 20 тис грн!

Пропонуємо вам стати меценатом проєкту та зробити свій внесок в розвиток екологічної освіти для нового покоління!

Перерахунок можна здійснити за реквізитами: БФ «Бібліотечна країна», Р/р UA493510050000026008593756000 в АТ «УкрСиббанк», МФО 351005, ЄДРПОУ 39821457 Призначення платежу: “Зелена бібліотека”. А також в головному меню сайту ви можете скористатись кнопкою “Підтримати внеском”.

Проєкт також винесений на громадський бюджет Шумської громади, деталі.

Про проєкт в місцевих медіа Тернопільщини: Тернопільські експрес новини, портал Наш день

У світі рух «Green library» розвивається вже понад 20 років. «Зелені бібліотеки» демонструють на власному прикладі практики сталого споживання та впроваджують просвітницьку роботу серед населення.