Виконавча директорка фонду “Бібліотечна країна” Люсьєна Шум стала почесною гостею «Libraries Connected Annual Seminar 2023 – Connecting Communities».


«Це захід на якому щороку збираються бібліотекарі з усієї Великобританії, є представники різних державних інституцій. Тут бібліотечна спільнота обмінюється досвідом та кращими практиками. Британським колегам розповіла про те, з якими викликами та проблемами зіштовхуються українські бібліотеки під час повномасштабного вторгнення, про неодноразові факти знищення української книги окупантами. Розповіла про загальну ситуацію в нашій країні, аби вони були у контексті усіх подій», – каже Люсьєна Шум. – «Також поділилася успішними історіями і розповіла, який внесок бібліотеки країни роблять для наближення перемоги: підтримують військових та внутрішньо переміщених українців, організовують у себе волонтерські штаби, збирають гуманітарну допомогу для постраждалих регіонів тощо. До того ж бібліотекарі не пасують задніх і в культурній дипломатії. Активно виступають на конференціях, комунікують з колегами та борються з російською пропагандою в середині та зовні країни. Росія нині на окупованих територіях знищує все українське – книги, школи, культуру загалом. Вона б’є прицільно не лише по об’єктам критичної, а й культурної інфраструктури».

Isobel Hunter, Libraries Connected CEO, Ayub Han, Libraries Connected President, Люсьєна Шум, виконавча директорка БФ “Бібліотечна країна”

Британські колеги готові допомагати бібліотекам України книгами англійською мовою та готові передати мобільні бібліобуси для постраждалих регіонів.

Libraries Connected – це благодійна організація, яка об’єднує публічні бібліотеки Великобританії з метою відстоювати потужність бібліотек, демонструвати їх важливість для окремих людей і спільнот, а також підтримувати лідерів бібліотек. http://www.librariesconnected.org.uk/page/about-us

Детально про конференцію.