Понад 2000 людей відвідали презентації книги «Як ми перемогли інсульт» в бібліотеках 6 областей за підтримки благодійного фонду «Бібліотечна країна».

В рамках проєкту “Охорона здоров’я через бібліотеки та книги” у вересні-жовтні відбувся презентаційний тур Максима Недвиги, автора книги «Як ми перемогли інсульт». Автор відвідав Полтавську, Сумську та Дніпропетровську, Львівську, Рівненську та Волинську області. Загалом в межах туру відбулось 24 презентації, які відвідали 2000 слухачів.

Максим Недвига ділився власним досвідом подолання наслідків хвороби. 20 вересня 2018 року він отримав важкий геморагічний інсульт. Впродовж тривалого часу Максим разом з родиною боровся за відновлення втрачених внаслідок хвороби здібностей і досяг у цьому великого успіху. Зі стану лежачого хворого, який не може навіть вимовити який сьогодні день, він повністю повернувся до активного життя.

На цьому він не зупинився, а вирішив допомогти усім, хто готовий боротися за власне життя та здоров’я. У своїй книзі «Як ми перемогли інсульт» він щиро розповів усі стадії реабілітації після хвороби і веде однойменний YouTube канал, мета якого — допомогти людям знайти свій надійний шлях до відновлення після інсульту або ж уникнути його.

«У майбутньому всі 100% українських бібліотек мають перетворитися з осередків архаїзму на сучасні центри активності громадян із новими книжковими фондами та обладнанням, куди хочеться зайти: чи в крупному центрі, чи у маленькому селі, і які мають залучати також молодь. Окремим важливим напрямком роботи бібліотек є просвітницька діяльність у питаннях здоров’я. Бо багато українців гинуть від інсульту та інших захворювань саме через брак знань. Коли система охорони здоров’я не справляється із функцією профілактики, на допомогу мають приходити інші суспільні інституції такі як бібліотеки, які мають прямий контакт із мешканцями громад, а також всі ресурси та можливості для цього» – Максим Недвига.

Більше про книгу та шлях Максима Недвиги можна дізнатися на сторінці фейсбук Як МИ перемогли Інсульт та YouTube каналі: https://www.youtube.com/@howwebeatastroke

Зустрічі автора відбулись за підтримки україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я”.