В проєкті “Бібліотеки – бійці інформаційного фронту” взяли участь 15 бібліотек Донецької області. Бібліотеки цього регіону продовжують працювати попри всі виклики жахливої війни. Переміщені, дистанційні, з особливими графіками та тимчасовими форматами, але вони – працюють. Станом на грудень 2022 продовжують свою діяльність в офлайн та онлайн-форматах – 193, інші 104 перебувають на окупованій території, також ще 97 – пошкоджено, а 22 – зруйновано.

Учасники проєкту могли змогу прослухати лекції історика Олександра Алфьорова, фахівців із питань контенту, розробили Телеграм канали, отримали 285 науково-популярних книг з історії України.

Під час реалізації проєкту бібліотеки опрацювали свою роль як закладів, які крім традиційних функцій, представляють та реалізують інформаційну політику держави, а також виконують місію посилення духу боротьби в часи війни. В результаті бібліотеки будуть ставати сильнішими гравцями інформаційного поля і набувати статусу фортець інформаційного спротиву України.

Проєкт «Бібліотеки – бійці інформаційного фронту» відбувся в рамках реалізації проєкту #ZMINA_2_0 фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу.