«UKRAINE FOREVER»: мандрівна виставка графикині Надії Харт “Як могла виглядати бібліотека українця, якби не русифікація?” подорожує Україною.

Починаючи з вересня 2023 року за підтримки Благодійного фонду «Бібліотечна країна» виставка «Як би виглядала бібліотека українця, якби не русифікація?» мандрує українськими бібліотеками.

Дана виставка змушує замислитися чи це вільний вибір українців читати російських авторів, чи це результат тотального зросійщення інформаційного простору. Виставка дозволяє інакше подивитися на українських митців, і провести однозначні паралелі — українського багато, воно якісне і було завжди.

Експозицію вже побачили у Львові в Urban-бібліотеці та Бібліотеці Винники (Львівська муніципальна бібліотека).

В листопаді виставку мали змогу відвідати відвідувачі Сумської обласної бібліотеки та Сумської публічної бібліотеки. У Сумській ОУНБ на базі клубу «Мовне коло» провели дискусію «Книжкова виставка спонукає до роздумів і рефлексій» за участі: Володимира Садівничого – доктора наук із соціальних комунікацій, професора, завідувача кафедри журналістики та філології СумДУ, члена Національної спілки журналістів України; Олега Тулякова – кандидата педагогічних наук, доцента кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ; Аріни Столбцової – студентки СумДУ, майбутньої журналістки.

На початку грудня обговорити процес русифікації мали нагоду учні Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту (Харківщина) під час етеру з мисткинею Надію Харт.

В 2024 році презентація виставки планується в бібліотеках Черкащини, Дніпропетровщини, Хмельниччини, Закарпаття, Рівненщини, Київщини тощо.

Категорії: Новини