ЗАПИТ ВІД СНОВСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ БІБЛІОТЕКИ. ЧЕРНІГІВЩИНА.

Коштів на придбання книг з місцевого бюджету ми зовсім не отримуємо, пробуємо задовольнятися тим мінімумом, що маємо за кошти програми «Українська книга» та дарунками читачів… і втрачаємо користувачів. Сновська районна дитяча бібліотека щорічно обслуговує близько 1,5 тис. користувачів-дітей, батьків, керівників дитячого читання. За рік вони відвідують бібліотеку 10 тис. разів. Бібліотека прагне створити комфортні умови для своїх відвідувачів та задовольнити їх запити. Має комп’ютер, підключений до Інтернету, телевізор, DVD, комплексний БФП та принтер. При РДБ діє клуб за інтересами «Цікаві зустрічі», його засідання різноманітні за формою і тематикою (наприклад, «Моє коріння тут, у цьому краї»).

Пріоритетний напрямок в діяльності бібліотеки–патріотичне виховання підростаючого покоління. Тема патріотизму присутня майже на всіх бібліотечних заходах, серед яких особливо популярні уроки патріотичного виховання «Підтримай солдата». Цикл заходів «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить» пройшов до 30-річчя Чорнобильської катастрофи. Багато уваги приділяє бібліотека просуванню читання. З цією метою, зокрема, щорічно проходить районний конкурс на кращого читача серед дітей. Переможці «Книгоманії-2016» брали участь у обласному турі конкурсу. Уже тричі наші діти-читачі були його переможцями і їздили до Львова на форум видавців. Читачі Сновської дитячої бібліотеки постійні учасники обласного конкурсу «Хай весь світ дивують нині діти неньки України». Цікаві для школярів бібліотечні конкурсно-розважальні програми різноманітної тематики, наприклад, «Книжки, хто придумав вас?» На канікулах бібліотека реалізує програму «Літо.Діти.Книга», частиною якої є «Літня альтанка з книгою». З бажанням позмагатись у вікторинах і конкурсах у березні поспішають дітлахи до бібліотеки під час Всеукраїнського тижня дитячого читання, де на них чекають літературні герої.

Дуже радіють діти зустрічі з новою книгою, гарним журналом. А бібліотекарі докладають багато зусиль, щоб знайти можливість поповнення фонду бібліотеки. Нам не вистачає книг для читання за шкільною програмою, сучасної галузевої літератури для дітей, просто гарної нової дитячої книги для дитячого досугового читання. Будемо раді кожній новій дитячій книзі, як для маленьких читачів, так і для старших. 

З повагою, директор Щорської централізованої бібліотечної системи

Мокросноп Ніна Павлівна

Наші контактні дані для відправки книг:

15200, Україна, Чернігівська область, м.Сновськ, вулиця Банкова, 7. Мокросноп Н.П. моб. тел. 096 085 12 11

Веб-сторінка

Список бажаної літератури:

1. Бёрнетт Ф. Маленький лорд Фаунтлерой

2. Воронина Л. Таємне товариство брехунів

3. Воронина Л. Таємне товариство боягузів

4. Павленко М. Русалонька із 7 «В».кн.6 і т.д.

5. Носов М. Як Незнайко складав вірші.

6. Світличний Як гусак говорив «Так-так»

7. Корнелія Функе Чорнильне серце кн.1

8. Корнелія Функе Чорнильна кров кн.2

9. Корнелія Функе Чорнильна смерть кн.3

10. Нестайко В. Тореодори з Васюківки

11. Іваненко О. Друкар книжок небачених

12. Куліш П.Циган

13. Стороженко О. Закоханий чорт

14. Климчук В. Рутенія кн. 2 і т.д.

15. Гагерун К. Маркус і Діана. Світло Сіріуса кн.1

16. Гагерун К. Маркус і Діана. Маркус і дівчата кн.2

17. Нестлінгер К. Обзивають мене Мурахоїдом.

18. Стронг Д. Мій тато і зелений алігатор

19. Нестлінгер К. Маргаритко, моя квітко

20. Бёрнетт Ф. Маленька принцеса

Категорії: Новини