Наразі перед бібліотеками України постає нове актуальне завдання – пошук додаткових джерел фінансування. 30-31 жовтня 2017 року відбувся тренінг «Написання проектів та фандрейзинг для бібліотекарів» в м. Тернопіль. У тренінгу взяли участь 20 бібліотекарів з Теребовлянської, Шумської та Підволочиської громад, а також представники обласних бібліотек м. Тернополя.

В ході тренінгу учасники ознайомились з основними поняттями: донор, цільова дотація (грант), проект, поговорили про мотивацію донорів та міфи про гранти та спонсорів, детально розглянули анатомію проектної заявки. Особливо сподобалась учасникам відчути себе експертом з оцінки заявок на отримання гранту та проаналізувати різні проекти на відповідність вимогам. Результатом тренінгу стали розробка чотирьох проектів та написання заявок та бюджету до них. До того ж було розглянуте питання «Що таке фандрейзинг: види ресурсів та їх джерела», учасники детальніше дізнались про спільнокошт та громадський бюджет.

Матеріали тренінгу

Тренер заходу – Юрій Степанець, голова правління громадської спілки «Громадські ініціативи України», експерт з оцінки проектів конкурсів грантів. Контакти: +380679607264, vinmonp@gmail.com.

Захід відбувся в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», що впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна» у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «Опора» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту Підтримка реформи децентралізації в Україні.

Категорії: Новини