Благодійний фонд «Бібліотечна країна» розпочав реалізацію проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад» в Теребовлянській, Підволочиській, Шумській об’єднаних територіальних громадах Тернопільської області.

Метою проекту є напрацювання моделей сучасної бібліотечної мережі, враховуючи думку представників громад – нинішніх та майбутніх користувачів бібліотек. Бібліотека в сучасному світі має виконувати нові функції: перетворитися на інформаційний, освітній, дозвіллєвий центр для громад.

Зокрема, в рамках реалізації проекту будуть проведені публічні обговорення по формуванню бачення майбутнього бібліотек в громадах, навчання для бібліотекарів із актуальних тем, обмін досвідом з експертами з Великобританії з місцевого розвитку та реформування бібліотечної галузі. Кінцевою метою проекту є напрацювання рекомендацій щодо моделей реформування бібліотечних мереж в об’єднаних територіальних громадах.

Проект реалізується при фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні», який виконує Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «ОПОРА»  у співпраці з Благодійним фондом “БІБЛІОТЕЧНА КРАЇНА”.  

Категорії: Новини