«Якою має бути сучасна бібліотека? Які нові послуги вона має надавати? Як рекламувати бібліотеку?» – ці та інші питання обговорили в Теребовлянській, Підволочиській та Шумській об’єднаних територіальних громадах Тернопільської області 29-31 серпня 2017 року.

Більш ніж 80 учасників взяли участь в обговореннях, серед яких як працівники бібліотек так і користувачі бібліотечних послуг – читачі. В ході роботи учасники напрацювали бачення ідеальної бібліотеки майбутнього та конкретні кроки, які самі бібліотекарі можуть зробити в короткостроковій перспективі для покращення роботи бібліотек. Зокрема, серед ідей щодо нових цікавих послуг для громади були запропоновані такі: проведення безкоштовних консультацій різних спеціалістів, проведення кінопоказів, курсів іноземних мов, занять з йоги, вуличних книжкових акцій, створення дитячих ігрових зон тощо. Всі учасники погодились з думкою, що бібліотека має відповідати сучасним вимогам користувачів, бути центром інформації, освіти та дозвілля для громади.

Обговорення відбулись в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», що впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна» у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «Опора» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні». Детальна інформація за тел. (067) 510 11 82.

Презентація напрацювань учасників обговорення в Теребовлянській громаді

Презентація напрацювань учасників обговорення в Підволочиській громаді

Презентація напрацювань учасників обговорення в Шумській громаді

Категорії: Новини