19 вересня 2017 року в м. Теребовля, Тернопільської області відбулась презентація успішних прикладів реформування бібліотечної сфери Великої Британії для громад Тернопільської області. 30 учасників з різних громад Тернопільської області та представники обласних бібліотек відвідали захід. Зорина О’Доннелл, експерт з місцевого розвитку Великої Британії представила презентацію “Історії успіху: роль бібліотек у громадському житті Великої Британії”. Астрід Девіс, експерт з бібліотечної реформи Великої Британії розповіла про реформування бібліотечної мережі графства острів Уайт.

Також учасники заходу відвідали Центри культури та дозвілля в с. Лошнів, с.Довге та с. Підгайчики http://centrkid.in.ua/ та ознайомились з досвідом Теребовлянської громади з реформування сфери культури та, зокрема, бібліотечної мережі.

Захід відбувся в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», що впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна» у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «Опора» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні».

Зорина О’Доннелл — експерт з Великої Британії. Має понад 25 років досвіду роботи на керівних посадах у місцевих органах влади, бізнесі та громадському секторі як у Великій Британії так і в Україні. Зорина є експертом з питань місцевого самоврядування, розвитку громадянського суспільства, міжгалузевого партнерства, громадської безпеки та правопорядку та інших.

Астрід Девіс має більш ніж 20 річний досвід роботи в бібліотечній сфері, галузі культури та збереження історичної спадщини, зокрема має досвід реформування бібліотечної мережі графства острів Уайт.

Презентації та додаткові матеріали доступні за посиланням.

Більше фотографій заходу за посиланням.

Категорії: Новини

1 коментар

Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад / Тернопільська область – Livelibrary · 26.04.2019 о 19:49

[…] Обмін досвідом з експертами з Великобританії з місцевого розвитку та реформування бібліотечної галузі (детальніше) […]

Коментарі закрито.