5 грудня 2019 року в Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. .Б.А. Лавреньова відбулась стратегічна нарада «Розробка стратегії модернізації бібліотечної сфери Херсонської області в умовах реформи децентралізації». Організаторами виступили Управління культури Херсонської ОДА, Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова, Благодійний фонд «Бібліотечна країна», за ініціативи голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва. У заході взяли участь 50 учасників: представники бібліотек ОТГ, Херсонської ОДА та обласних бібліотек, читачі, письменники, громадські організації.

Програмою заходу передбачалися обговорення шляхів розвитку бібліотек Херсонщини в умовах адміністративно-територіальної реформи, обмін досвідом роботи, стратегічна сесія в форматі світового кафе. Ознайомитися з напрацюваннями учасників стратегічної сесії можна в ПРЕЗЕНТАЦІЇ.

В блоці “Обмін досвідом – найкращі практики бібліотечної системи” виступили:

Державна політика в бібліотечній сфері, Олексій Чмир, державний експерт Директорату державної мовної політики Міністерства культури, молоді та спорту України

Тенденції розвитку галузі культури області в умовах децентралізації, Ігор Мазур, заступник начальника управління культури Херсонської обласної державної адміністрації

Презентація концепції заходів з розробки моделей функціонування бібліотек в пілотних громадах області, Ігор Степурін, Голова  «БФ «Бібліотечна країна»

Сучасні бібліотеки: український та міжнародний досвід, Люсьєна Шум, виконавчий директор  «БФ «Бібліотечна країна»

Найуспішніші проекти Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова, Вікторія Лобзова, директор Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова. Відео презентація проекту “Книгомандри”.

Реформування мережі бібліотек в Теребовлянській громаді Тернопільської області, Людмила Колесник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Теребовлянської ОТГ, Наталя Михно, директор Теребовлянської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек. Відео-презентація Центру культури та дозвілля с. Лошнів.

Від ідеї до послуги: створення нової бібліотечної пропозиції, Леся Гук, директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді

Стратегія реформування бібліотек Києва, Андрій Бражник, співзасновник ГО «Бібліотека майбутнього»

Бібліотека як центр місцевої активності громади, Леонід Жовтило, експерт з питань децентралізації програми «U-Lead з Європою»

Презентація кейсу Зеленопідської ОТГ Херсонської області, Валентина Нікітіна, інспектор з культурно-масової роботи

Ігор Степурін, Голова БФ “Бібліотечна країна”
Олексій Чмир, Міністерство культури України
Вікторія Лобзова, директор Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова
Андрій Бражник, співзасновник ГО “Бібліотека майбутнього”

Інші світлини можна переглянути за посиланням.

UA:Херсон про реформування бібліотек

Херсонська ОДА: “Бібліотеки Херсонщини: від стратегії – до сучасних просторів

Суспільне.UA “Майбутнє бібліотек: у Херсоні провели дискусію щодо реформ в галузі

Категорії: Новини