У громадському бюджеті Києва бере участь ініціатива «КИЇВ ЧИТАЄ», яка має на меті зробити читання популярним і допомогти столиці здобути статус «Всесвітньої книжкової столиці» ЮНЕСКО. Ініціатива об’єднає громадські організації, лідерів думок, ЗМІ, соціальні медіа для формування громадської думки про важливість читання, просування української книги, підтримки інтелектуального розвитку киян.

Відкриті дослідження підтверджують, що показник кількості українців-читачів дуже знизився, а на державному та місцевому рівнях відсутні програми з популяризації читання. Саме тому громадські активісти, бібліотекарі, видавці пропонують включити відповідну програму до міського бюджету.

Проект «КИЇВ ЧИТАЄ» передбачає створення нових можливостей для читання та креативну інформаційну кампанію із розробки ключових повідомлень та сучасного брендингу проекту. Заплановані також дитяча програма на базі бібліотек, студентський фестиваль «Читач року» на базі Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ Тараса Шевченка, проведення заходів та підготовка документів для подачі в ЮНЕСКО на конкурс «Всесвітня книжкова столиця».

Ініціатори проекту: Благодійний фонд «Бібліотечна країна», Наукова бібліотека ім. М. Максимовича КНУ Тараса Шевченка, Центральна бібліотека ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва, Київський університет імені Бориса Грінченка.

Підтримати та проголосувати за проект «КИЇВ ЧИТАЄ» можна за посиланням https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/957 Спільнота проекту у мережі фейсбук www.facebook.com/groups/KyivChytae 

Контакти ініціативної групи: тел. (067) 510 11 82, livelibrary.ukraine@gmail.com

Бюджет участі це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю долучитися до розподілу коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та голосування за них. Голосування киян визначить проекти-переможці, які будуть втілені у 2019 році. Запланований обсяг фінансування громадського бюджету з міського бюджету Києва складає 150 мільйонів гривень.

Категорії: Новини